Zastupitelstvo Prahy 5 odvolalo vyšetřovaného Fořta z funkcí

Praha - Zastupitelstvo městské části Praha 5 odvolalo z funkcí předsedu sociálního výboru a člena privatizačního výboru Věnka Fořta. Policie ho vyšetřuje kvůli incidentu z počátku srpna, kdy se údajně v silné opilosti pokusil vzít ženě v tramvaji batoh. Fořt se jednání zastupitelstva nezúčastnil.

Policie čin nejprve šetřila jako loupež, později ho překvalifikovala na výtržnictví. Výkonný výbor obvodní organizace ČSSD Prahy 5 minulý týden Fořtovi kvůli tomu pozastavil členství do vyřešení případu. Již dříve ho sociálnědemokratický klub na radnici Prahy 5 vyzval, aby se funkcí vzdal dobrovolně, což neučinil.

Fořt své chování v médiích nekomentoval. Podle místopředsedy ČSSD pátého pražského obvodu Michala Šestáka Fořt obvinění popírá a tvrdí, že nikoho nenapadl ani neoloupil.

Ve středu televize Prima informovala, že Fořt koupil před dvěma roky za podezřelých okolností od Prahy 5 luxusní vilu se čtyřmi byty v Praze-Košířích. Za dům podle Primy zaplatil pět milionů korun a teď ho prodává přes realitní kancelář za více než trojnásobek. Pokud by městská část vilu nabídla přes realitní kancelář, její cena by byla minimálně dvojnásobná.