Zastupitel Fořt údajně koupil levně dům, prodává ho za trojnásobek

Praha - Sociální demokrat a zastupitel Prahy 5 Věnek Fořt údajně koupil od obce luxusní vilu se čtyřmi byty v Praze-Košířích a teď dům prodává za více než trojnásobek. Informovala o tom televize Prima. Fořt se nedávno navíc údajně pokoušel opilý oloupit v tramvaji ženu.

Na podzim 2006 podle informací televize Prima starosta Prahy 5 Milan Jančík navrhl, aby vilu, která patřila městu, získal Fořt. Měl za ni zaplatit pouze pět milionů. Prodej schválilo 35 ze 42 zastupitelů. „Nepřipadá mi to zvláštní, připadá mi to běžné, zažila jsem jako zastupitel na Praze 5 několik takových záležitostí,“ řekla televizi Prima bývalá zastupitelka Prahy 5 za SNK-ED Ilona Nápravníková. Ředitel Transparency International David Ondráčka uvedl, že se takové případy stávají a policie je většinou neumí rozkrýt.

O Fořtovi by měli ve čtvrtek jednat zastupitelé, ČSSD prozatím pozastavila Fořtovi členství ve straně. Již dříve Fořta jeho klub na zastupitelstvu vyzval, aby dobrovolně opustil své funkce. Pokud tak Fořt neučiní, sociální demokracie bude společně s koaličními partnery na radnici v Praze 5 iniciovat jeho odvolání.

Podle médií napadl silně opilý Fořt na počátku srpna v tramvaji ženu, které se pokusil vzít batoh. Policie kauzu dvaačtyřicetiletého regionálního politika začala vyšetřovat jako loupež.