Bursík: Poslanec Morava by měl odejít z parlamentu

Praha - Poslanec ODS Jan Morava by měl kvůli kauze s údajným vydíráním poslankyně za Stranu zelených Olgy Zubové odejít z parlamentu. Před zahájením sjezdu SZ to řekl její předseda Martin Bursík. Morava se snažil získat kompromitující informace o různých poslancích bez ohledu na jejich stranickou příslušnost. S pomocí těchto informací je pak chtěl vydírat.

„Není možné, aby přijel a hovořil, jako by se nic nestalo. Myslím, že tu první informaci dostaneme od něj a uvidíme, co bude dál,“ řekl předseda zelených. Připomněl, že sám Morava se o kauze, v níž se měl podle médií pokoušet získat materiál pro vydírání poslankyně Zubové, vyjádřil jako o své soukromé iniciativě. „Věřme, že tomu tak bylo a uvidíme, jak se ta věc bude vyvíjet. Možná to povede k nějaké očistě politiky,“ uvedl Bursík.

Poslankyně Zubová by chtěla o případu vyvolat jednání uvnitř vládní koalice, v níž jsou zelení spolu s ODS a KDU-ČSL. Nikterak milé podle Bursíka není, že se podobná věc na veřejnosti objevila v den, kdy začíná stranický sjezd. V napjaté atmosféře bude řešit, zda Bursík setrvá v čele strany, či jej nahradí jeho oponentka Dana Kuchtová.

Poslanec Morava se podle dnešní Mladé fronty Dnes snažil získat kompromitující informace o různých poslancích, hlavně o svém spolustraníkovi Vlastimilu Tlustém a poslankyni zelených Olze Zubové.
 

Vydáno pod