Policie našla u pražské Hostivařské přehrady lidské chodidlo

Praha - Policisté našli u pražské Hostivařské přehrady lidské chodidlo. Minulý týden přitom pracovníci třídírny odpadů v Malé Chuchli objevili zase amputovanou lidskou ruku. Vyšetřovatelé teď budou zkoumat, zda ostatky nepatřily jedné osobě. Více informací budou vědet po zítřejší pitvě.

Lidská ruka se našla minulý čtvrtek. Šlo o pravou horní končetinu, amputovanou v lokti. Podle předběžných závěrů lékaře patřila ruka muži, který je vysoký asi 170 centimetrů. Končetina putovala na rozbor do Ústavu soudního lékařství.

Nálezy částí lidských těl nezaměstnávají pražské policisty poprvé. Například v roce 1999 vzbudil značnou pozornost veřejnosti případ takzvaného vinohradského řezníka - pachatele, který ukryl rozčtvrcené tělo své oběti na Vinohradech v kontejnerech na odpadky. Policie v popelnici nejprve nalezla trup a v dalším kontejneru části rukou a nohou v igelitových pytlích. Mrtvole chyběly prsty a hlava. Tu se podařilo spolu s dalšími částmi trupu nalézt o měsíc později ve Vltavě. Policie z vraždy podezírala občana Kyrgyzstánu, který odcestoval zpět do vlasti.

Podobné znaky jako vinohradská kauza vykazoval i nález ostatků v pražských Kbelích. Náhodný chodec tam v roce 2000 našel části mužského těla uložené v igelitových pytlích.

Vydáno pod