David Rath ostře vystoupil proti billboardové kampani ODS

Praha - Oficiální kampaň před krajskými a senátními volbami ještě nezačala, na politické scéně to ale začíná pomalu vřít. Místopředseda poslanců ČSSD David Rath dnes zkritizoval billboardy ODS. Občanští demokraté si podle jeho slov buď dělají z lidí legraci, nebo předpokládají, že jsou všichni voliči mdlého rozumu. Rath kritizoval především billboardy zaměřené na důchodce a zdravotnickou záchrannou službu.

ODS podle místopředsedy před volbami slibovala, že každému důchodci přidá k důchodu 1000 korun. Od srpna ale každému přišlo pouze 470 korun, což podle Ratha navíc nebylo ani zásluhou občanských demokratů, protože změnu schválila celá Poslanecká sněmovna. Stínový ministr zdravotnictví si podle svých slov také nevšiml, že by strana peníze vyplatila ze svých vlastních kapes.  

David Rath:

„Premiér Mirek Topolánek by se měl přestat chlubit cizím peřím.“

Julínkův záměr o rozšíření stanovišť záchranné služby označil za nejistý. Nechápe proto, že ODS směřuje svou kampaň v tomto duchu. Zákon by podle něj dostupnost záchranné služby ještě zhoršil. V současné době je dané vyhláškou, že záchranná služba má být od zavolání na místě nejpozději do 15 minut. Julínkův návrh podle něj dobu prodlužuje na 20 minut.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt se ale proti takovému tvrzení hned ohradil. Dvacetiminutový časový limit by měl podle něj být dosažitelný pouze v těch místech, kam nyní sanitky nejsou schopné dojet ani do půl hodiny, a proto se i zřizují nová stanoviště.    

Vydáno pod