Policie šetří smrt tří lidí v Čechyni, mezi oběťmi je bývalý kulturista Suchomel

Čechyně - Kriminalisté v Čechyni na Vyškovsku vyšetřují smrt tří lidí. Mrtvá těla členů rodiny našel jejich příbuzný v sobotu odpoledne. Mezi mrtvými je i bývalý český kulturista a mistr Evropy z roku 2000 Radek Suchomel. Podle předběžných informací měl zastřelit své rodiče a pak zbraň obrátit proti sobě.

Kolem páté hodiny odpoledne na policii zavolal muž, který chtěl navštívit své příbuzné. V domě ale našel jejich mrtvá těla.  

„Podle předběžného ohledání místa činu měly osoby střelná poranění. Jednalo se o manželský pár a jejich syna,“ uvedla mluvčí jihomoravské policie Jana Šípková. Verzi, podle které syn zastřelil oba své rodiče a potom i sám sebe, ale vyšetřovatelé zatím nechtějí potvrdit.

Nejmladší obětí je Radek Suchomel, bývalý reprezentant v kulturistice, který získal i titul mistra Evropy. Po skončení sportovní kariéry začal podnikat

V domě měl být v době tragédie ještě další člověk, Suchomelova starší postižená sestra, která střelbu přežila. Podle mluvčího vyškovské policie Aloise Gryce byla v době střelby v poschodí.

Motiv činu je zatím nejasný. Sousedé ale mluví o tom, že rodina měla problémy s penězi. Matka Radka Suchomela měla zpronevěřit několik milionů, rodina prý ostudu těžce nesla. Syn Radek musel kvůli problémům zavřít posilovnu, kterou provozoval.

Vydáno pod