Technoparty v Andělce skončila, jak pořadatelé přislíbili

Višňová - Festival příznivců elektronické Ravin´Non Stop On Top v osadě Andělka na Liberecku probíhal celé čtyři dny bez vážnějších problémů. Pořadatelé přislíbili, že akce skončí do dnešního poledne a svůj slib také dodrželi. V současné době jsou hlavní reproduktory už vypnuté a odpadky z velké části louky sebrány.

Organizátoři se na akci dobře připravili - na místě byly přenosné toalety a odpadkové koše. „Musím je pochválit za dodržování všech předsevzetí. Díky tomu proběhla akce bezbolestně,“ uvedla starostka Višňové Marie Matušková (SNK ED). 

Akce a úklid dopadl celkově mnohem lépe než podobná technoparty, která se v Andělce konala v roce 2002. Nelegální festival přilákal dvanáct tisíc lidí, kteří po sobě zanechali velký nepořádek. Obec jej uklízela více než týden po skončení akce.

Místo techna brambory a pšenice

Letos pořadatelé své sliby dodržují. Navíc se koncerty konaly na soukromém, nikoli obecním pozemku, takže jeho případné neuklizení by znamenalo starosti pro vlastníka. „Na podzim půjdou do dražby. Věřím, že se prodají a příští rok na nich poroste pšenice nebo brambory, aby nemohly sloužit jako taneční parket,“ doufá Matušková.

Policie se zaměřila i na alkohol za volantem a držení omamných látek. Osm řidičů bylo obviněno z trestného činu. Většina neměla řidičský průkaz, jeden porušil zákaz řízení, dva řídili opilí. „Při příjezdu účastníků zajistila celní správa ve dvou vozidlech dva balíčky zřejmě marihuany. Látky budou podrobeny expertíze,“ informovala mluvčí Policie ČR Liberec Vlasta Suchánková.  

Úklid po technoparty
Zdroj: ČT24