Wolf se bojí - uvažuje o policejní ochraně

Praha - Vedle Miloše Melčáka a Evžena Snítilého bude mít policejní ochranu možná i další "přeběhlík" z ČSSD Petr Wolf. Údajně uvažuje o takové možnosti, důvodem jeho obav jsou výhrůžné esemesky, napsala Mladá fronta Dnes. Wolf v červnu vystoupil z poslaneckého klubu sociálních demokratů a následně i ze strany. Rozhodl se tak podle svých slov proto, že se ho Jiří Paroubek snažil při prezidentské volbě přinutit, aby zvedl ruku pro Jana Švejnara.

Předseda ČSSD mu údajně hrozil, že pokud bude Wolf hlasovat pro jiného kandidáta, zveřejní informace o údajných nesrovnalostech při čerpání dotací jeho firmou UT 2002. Ta dostala na vypracování studie o vztahu ekonomického rozvoje a ekologie od státu 4,6 milionu korun. Nejvyšší kontrolní úřad a následně i ministerská kontrola ale zjistily, že Wolf z dotace neoprávněně čerpal více než milion korun. To ale poslanec odmítá.

Paroubek na nařčení z vydírání zareagoval podáním trestního oznámení. Nejprve ale svého stranického kolegu vyzval, aby svá tvrzení doložil, nebo aby je odvolal a omluvil se jemu i celé ČSSD za poškozování dobrého jména. Wolf ale nic takového neudělal. Uvedl, že vydírání dokázat může, ale nebude „skákat, jak Paroubek píská“.

Vydáno pod