Bouře řádila nejvíce na Vysočině a na východě Čech, v Praze zatopila stanici metra

Praha - Bouře a lijáky, které od čtvrtka přecházely přes Česko, nezpůsobily vážné škody. Nejvydatnější deště byly na Českomoravské vrchovině a ve východních Čechách. V železniční stanici Rybník na Českokrumlovsku vítr vyvrátil strom a ten spadl přímo před jedoucí osobní vlak. Ten ho prorazil, ale nikomu se nic nestalo. Zasažena byla i Praha. Přívalový déšť zatopil třeba vestibul stanice metra - Můstek.

Hasiči v jižních Čechách také odčerpávali vodu z několika sklepů. Nejvíce srážek zaznamenali meteorologové v Ledenicích, kde spadlo 45 milimetrů, v Nové Bystřici spadlo 41 a v Jindřichově Hradci 34 milimetrů.

Přívaly vody zatopily odpoledne některé sklepy i ve Středočeském kraji. Rovněž zde způsobilo problémy několik spadlých stromů. Blesk zapálil kůlnu v Letech u Prahy. Nejvíce zasahovali hasiči v kraji na Mladoboleslavsku.

Bouřky přišly do Česka po několika dnech velkého tepla. Podle meteorologů se mohou vyskytovat do dnešního odpoledne. Mohou je doprovázet kroupy a vysoké úhrny srážek - až kolem 80 milimetrů.

Předchozí bouře provázené přívalovými dešti a silným větrem se nad republikou přehnaly minulou středu odpoledne a v noci. Vyžádaly si život jednoho člověka a způsobily velké hmotné škody. Na mnoha místech byla přerušena dodávka elektrického proudu, železničáři museli na řadě tratí zastavit provoz a kvůli padlým stromům byly neprůjezdné některé silnice.