Ján Kasan byl za vraždu a znásilnění odsouzen na doživotí

Praha - Středočeský krajský soud dnes udělil výjimečný trest. Za vraždu a znásilnění má jít Ján Kasan na doživotí do vězení. Obžalovaný, který od počátku vinu odmítá, se obou skutků podle spisu dopustil loni. V březnu v Neratovicích na Mělnicku zabil a okradl sedmasedmdesátiletou ženu. O dva měsíce později znásilnil devětasedmdesátiletou ženu ve Zlonicích na Kladensku. Dnešní verdikt je nepravomocný a lze se proti němu odvolat.

Kasan podle obžaloby koncem loňského března v Neratovicích na Mělnicku vnikl do bytu sedmasedmdesátileté ženy s úmyslem usmrtit ji a zmocnit se jejích věcí. Několikrát ji udeřil do obličeje a pak ji uškrtil. Z bytu si údajně odnesl například doklady nebo mobilní telefon.

Začátkem května pak podle obžaloby napadl devětasedmdesátiletou ženu v jejím bytě ve Zlonicích na Kladensku. I jí podle spisu zasadil několik úderů do hlavy a obličeje a potom ji znásilnil. Krátce poté jej zadrželi policisté. Od té doby je ve vazbě.

Obou skutků se Kasan podle žalobců dopustil jako zvlášť nebezpečný recidivista. Již počátkem 90. let jej totiž soudy poslaly na 13,5 roku do vězení za vraždu starší ženy v někdejším Severomoravském kraji.

Vydáno pod