Oznámení na Bártu už míří i od Paroubka, ministr se baví

Praha - Poslanec sociální demokracie a její bývalý předseda Jiří Paroubek dnes na tiskové konferenci oznámil, že podal na ministra dopravy Víta Bártu trestní oznámení pro pomluvu. Ministr se měl provinit nepodloženým obviněním kmotra jeho dcery Margarity, šéfa severočeské ČSSD Petra Bendy. Bárta opáčil v duchu „gastronomického“ vyznění své včerejší reakce na Bendovo trestní oznámení.

Bárta Bendu v nedělním pořadu Otázky Václava Moravce označil za člověka, který spolu s vlivným podnikatelem Patrikem Oulickým, označovaným za takzvaného kmotra ODS, řídí vedení Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v Ústeckém kraji. Benda Bártova obvinění označil za lživá a nepravdivá a spolu s Paroubkem ho vyzval, aby své výroky dokázal. V pondělí pak na ministra podal trestní oznámení.

Reakce Víta Bárty na oznámení Jiřího Paroubka sms zprávou:

„Pokračující gurmánskou terminologií mohu s nadsázkou říci, že platí heslo: potrefená husa se ozve jako první.“

Brífink Jiřího Paroubka (zdroj: ČT24)

„Pan Bárta sliboval předložit důkazy a trestní oznámení, pokud vím, ani jedno ani druhé se zatím neodehrálo. Musím tedy konstatovat, že pan ministr, pokud jde o pana Bendu…, nehovoří pravdu. Lže,“ prohlásil Jiří Paroubek.

Petr Benda chce navíc Bártu žalovat v občanskoprávním řízení o milion korun. Pokud mu soud náhradu přizná, slíbil, že peníze věnuje Ředitelství silnic a dálnic na dostavbu dálnice D8, silnice R7 nebo opravu komunikací.