Ministerstvo s Havránkovou stále jedná, detaily ale tají

Praha – Dohoda s farmářkou Ludmilou Havránkovou je zatím stále v nedohlednu. Její pozemky přitom už několik let brání dostavbě dálnice D11 u Hradce Králové. Ministerstvo dopravy v září slíbilo, že obsah nové smlouvy zveřejní „v řádu týdnů“, zatím se ale nic takového nestalo. Podrobnosti z jednání obě strany tají. Podle hejtmana Královéhradeckého kraje Lubomíra France (ČSSD) už kraj začíná být netrpělivý.

Ministerstvo se hájí tím, že společná jednání stále neskončila, jejich obsah ale zveřejnit nechce. „Pan ministr neporuší slib, který paní farmářce dal, a nebude dosavadní průběh jakkoli komentovat. Nerad by tím ohrozil vstřícné jednání paní Havránkové,“ řekl ČT mluvčí ministerstva dopravy Jakub Ptačinský.

Kraji se ale zdlouhavý postup rezortu nelíbí. Hejtman už proto vzkázal, že se na začátku ledna obrátí na ministra s konkrétní otázkou, jak jednání probíhají. Ministerstvo nyní přišlo s dalším termínem, kdy obsah nové dohody zveřejní. Podle mluvčího to bude opět „v řádu týdnů, maximálně měsíců“.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Havránková měla podepsat vládní smlouvu o prodeji pozemků na konci června. Kvůli zdravotním problémům se ale omluvila. Bárta poté oznámil, že s farmářkou jedná. „Jednáme o řešení, které bude mít určité nové prvky. Jak to bude konkrétně vypadat, oznámíme v řádu týdnů,“ řekl ministr na začátku září letošního roku. Havránkové tehdy slíbil, že obsah jejich rozhovorů nebude zveřejňovat.

Dálnice D11
Zdroj: ČT24