Melčák si koupil čtyřmilionový byt, původ peněz odmítá vysvětlit

Praha – Bývalý poslanec za sociální demokracii Miloš Melčák, který patřil k tzv. přeběhlíkům, na nichž stála existence někdejší Topolánkovy vlády, si v Praze-Hrdlořezích koupil dvoupokojový byt za 4 miliony korun. Podle výpisu z katastru nemovitostí si ale nevzal žádnou hypotéku. Pro Mladou frontu Dnes (MfD), která o Melčákově koupi informuje, se bývalý poslanec nechal slyšet, že má vše v pořádku. Původ peněz ale odmítl deníku osvětlit.

„To je můj problém. Budu se zpovídat jen příslušnému úřadu,“ cituje deník Melčáka. Nový byt si koupil vzápětí poté, co skončil se svým poslaneckým mandátem ve sněmovně, nemusí ho proto uvádět v majetkovém přiznání. Deník uvádí, že Miloš Melčák působil jako poslanec od roku 1996. Od té doby tedy pobíral nadstandardní plat a skutečnost, že odmítá zveřejnit původ svého majetku, ještě nutně neznamená, že by si na byt v Praze nemohl uspořit.

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek od doby, kdy Melčák přispěl k uchopení výkonné moci vládou Mirka Topolánka, poukazuje na údajnou Melčákovu zkorumpovanost. „Ještě budeme překvapeni, co všechno si teď pan Melčák pořídí,“ cituje deník Paroubka. Sám už se ale v celé věci nehodlá nijak angažovat, o další Melčákovy osudy se prý nezajímá.

Vydáno pod