V M. Lázních ukradli lupiči ze zlatnictví šperky asi za 15 milionů

Mariánské Lázně - V Mariánských Lázních se v noci na dnešek vloupali zloději do zlatnictví v objektu kolonády. Ukradli šperky asi za patnáct milionů korun, v obchodě po Zloději podle policie přijeli autem na kolonádu, nacouvali do výlohy zlatnictví a rozbili ji. Pak z místa činu odjeli. Policisté zajišťují stopy a hledají odstavené auto, kterým lupiči odjeli. Pachatele však zatím nechytli.

Lupiči přesně zopakovali způsob, jakým bylo stejné zlatnictví vyloupeno před čtyřmi roky. Tehdy také přijeli automobilem a stejně jako při dnešním přepadení s ním vjeli do výlohy. Loupež spáchali v téměř stejném čase, jako dnes, mezi třetí a čtvrtou hodinou ráno. Tenkrát si odnesli lup asi za 1,5 milionu korun. Policie je nedopadla. Jestli mohli stejní pachatelé spáchat i dnešní loupež, policie zatím nezveřejnila.

Policistům se dosud podařilo zjistit, že do zlatnictví lupiči vjeli osobním automobilem Audi A6 kombi stříbrné barvy, který má poškozené páté dveře. Na automobilu byla německá státní poznávací značka. „Žádáme případné svědky, aby se přihlásili s informacemi na linku 158,“ uvedla mluvčí. Policie nasadila do pátrání po uprchlých lupičích vrtulník. Další mimořádná opatření, jako zvýšené kontroly vozidel na silnicích, nejsou. „Případem se intenzivně zabýváme. Je možné, že pachatelé si objekt předem vytipovali, což samozřejmě budeme také prověřovat,“ uvedla pouze krajská policejní mluvčí Andrea Pomichalová.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Obdobně vysokou škodu jako dnes v Mariánských Lázních způsobili lupiči v Karlovarském kraji naposledy loni v červnu, kdy přepadli zlatnictví poblíž Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Tři ozbrojení maskovaní muži si z něj odnesli klenoty asi za 20 milionů korun.