Paroubek spustil názorový web Vaše věc

Praha – Bývalý předseda sociálních demokratů Jiří Paroubek dnes spustil internetový magazín Vaše věc. Má plnit roli opozičního a kritického média, které dosud v Česku podle Paroubka, kromě komunistických Haló novin, chybí. Magazín má být zároveň protiváhou pravicově zaměřených českých médií. Ta podle Paroubka vedou dlouhodobou kampaň proti levici a sociální demokracii.

„V každé západoevropské zemi vedle tištěných médií podporujících pravicové politické strany existují periodika podporující levici. V žádné zemi západní Evropy však v médiích není taková jednostrannost, jako je tomu u nás, kde si o pluralitě médií můžeme nechat zdát,“ uvedl na webu Paroubek důvod, proč se pustil do projektu internetových novin.

„Vím, že to je jen malý příspěvek k názorové pluralitě českých médií, ale je to alespoň něco. Stránky v tomto periodiku mají otevřeny pro zveřejnění svých názorů všichni autoři, kteří se považují za středo-levicově, středově či levicově orientované. Všichni, kdo jsou více či méně kritičtí k politice současné vlády,“ dodal Paroubek. Pokud bude web úspěšný, plánuje časem i jeho tištěnou podobu.

Jak Paroubek uvedl, na obsahu nového magazínu se nemá podílet jenom Paroubek, ale také jeho příznivci a odpůrci. Paroubek si od toho slibuje intenzivní výměnu názorů a vybudování silné názorové platformy. V současnosti visí na stránkách magazínu, několik příspěvků od Paroubka a jeho spolupracovníků, například Petra Dimuna. Zároveň se na webu objevila asi desítka článků od různých blogerů.

Součástí stránky jsou také tzv. VIP blogy, což jsou články známých osobností, zejména z politiky. Svoje názory už zde publikovali například David Rath, Stanislav Křeček nebo Jiří Dolejš.

Vaše věc
Zdroj: ČT24
Vydáno pod