Dívka, kterou matka chtěla otrávit fridexem, je doma u otce

Nejdek (Karlovarsko) - Šestiletá dívka, kterou se její matka pokusila otrávit nemrznoucí kapalinou do motorů, je podle dnešní Mladé fronty Dnes (MfD) z nemocnice doma u svého otce. Před pár dny o její život bojovali lékaři ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze. Její sedmadvacetiletou matku policie obvinila z pokusu o vraždu.

„Dcerku jsem si přivezl z pražské nemocnice. Už je nějakou chvíli doma. Dá se říct, že je na tom dobře,“ řekl deníku otec. „Musíme ještě s lékaři hlídat ledviny a tlak. Má ho někdy vyšší. Bydlet bude samozřejmě se mnou v domě u mých rodičů,“ dodal. Dívka se má za pár dní vrátit do mateřské školy.

Holčička se prý stále po své mámě ptá. A otec se snaží vždy převést řeč na něco jiného. „Je to tak lepší. Od lékařů mám rady, co dělat a čeho se vyvarovat. Vše by mělo být v pořádku. Všechno nám dalo pořádně zabrat,“ řekl dále MfD.

Žena čekala, že dcera zemře rychle

Motivem pokusu o vraždu mohla být zřejmě pomsta otci děvčátka, s kterým se žena rozešla. Na svůj čin se přitom podle policejního vyšetřování delší dobu připravovala. Dosvědčují to například časopisy, ze kterých obviněná žena čerpala informace o jedech. Nakonec se rozhodla pro nemrznoucí směs Antifriz.

Žena zřejmě očekávala, že dcera po požití jedovaté tekutiny zemře rychle. Jenže dívka několik hodin trpěla, měla křeče a bolesti. Matka pak nakonec sama zavolala záchrannou službu. Zdravotníci dívku okamžitě transportovali do pražské fakultní nemocnice a po zjištění, že jde o otravu, kontaktovali policii. Ženě hrozí za pokus o vraždu až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Vydáno pod