Michigan se vzpamatovává z trojice tornád. Varování platí i v dalších amerických státech

Řádění tornád v americkém Michiganu (zdroj: Reuters)

Obyvatelé amerického státu Michigan pokračují v odstraňování škod poté, co oblast zasáhla tři tornáda. V několika městech poničila desítky domů. Víc než desítka lidí utrpěla zranění, tisíce domácností zůstaly bez proudu. Přívalové deště, silné krupobití a ničivá tornáda zasáhly v předchozích dnech i další části Spojených států. Dva mrtvé si vyžádaly v Tennessee a jednu oběť v Severní Karolíně. Meteorologové varují, že vlna nebezpečných bouří by mohla ve čtvrtek projít některými částmi jihu USA.

Centrální část Spojených států se v posledních dnech potýká se špatným počasím. Ve středu zasáhla jihozápad státu Michigan hned tři tornáda, meteorologové je potvrdili v okresech Kalamazoo, Cass a Branch.

Jedna z bouří, která se ve středu prohnala severovýchodním Tennessee, přinesla silný vítr, který vyvracel elektrické vedení a stromy. Dvaadvacetiletý muž zemřel v autě, na které spadl právě strom. Druhý člověk zahynul ve městě Columbia v okrese Maury, kde podle Národní meteorologické služby pravděpodobně udeřilo tornádo.

V Severní Karolíně byl v noci na čtvrtek vyhlášen stav nouze v okrese Gaston západně od Charlotte po velké bouři, která vyvracela elektrické vedení a lámala stromy, včetně jednoho, který také dopadl na auto. Jedna osoba v autě zahynula a další byla převezena do nemocnice.

Varování před tornády dál platí v Severní Karolíně, Alabamě, Georgii, Missouri, Kentucky a v některých částech Arkansasu i Mississippi.