Žena zraněná při dostizích zůstává v nemocnici. Policie žádá o fotky a videa střetu s koněm

Události v regionech: Žena zraněná při dostizích zůstává v nemocnici (zdroj: ČT24)

V nemocnici stále zůstává žena, kterou ve středu na pardubickém závodišti srazil kůň. Ten se splašil během překážkového závodu, přeskočil metr a půl vysoký plot a vběhl do prostoru mezi diváky. Podobná situace se na závodišti stala poprvé. Případem se zabývá i policie. Ta požádala svědky, aby se přihlásili a poskytli případné fotografie nebo videozáznamy.

Podle policejní mluvčí Markéty Janovské splašená klisna nejprve vrazila do šestiletého dítěte a pak v koridoru pro diváky srazila zábranu na ženu a zřejmě ji i zavalila. Dítě lékaři vyšetřili a pustili domů, ale žena v nemocnici zůstává. „Je ještě pořád na ortopedii se středně závažným poraněním,“ upřesnil náměstek léčebné péče Pardubické nemocnice Norbert Barek.

Policisté se nyní zabývají tím, zda byly dodrženy bezpečnostní předpisy. Kůň se mezi diváky dostal poté, co z něj spadl jezdec. Podle organizátorů se splašil a překonal bariéry, které stojí mezi závodní drahou a diváky.

Mluvčí Dostihového spolku Kateřina Nohavová ujistila, že diváci nic neporušili a byli tam, kde být měli. „Je to prostor určený pro diváky,“ řekla.

Samotná klisna Dylanka, která se dostala mezi diváky, má po středečním nešťastném závodu odřené přední nohy, ale nekulhá. Podle jejího majitele z ní žokej spadl, protože „udělala velký skok a rozjely se jí nohy“.

Podobný incident se na pardubickém závodišti dosud nestal. Podle dostihových znalců je to neobvyklé. Kůň bez jezdce ve většině případů hledá nejkratší cestu do stáje.