V Karlových Varech začala oprava Chebského mostu, kvůli špatnému stavu ho kryjí ochranné sítě

Události v regionech: V Karlových Varech začala oprava Chebského mostu (zdroj: ČT24)

V Karlových Varech začala pět let připravovaná rekonstrukce klíčového Chebského mostu v centru města. Opravou projde část vedoucí přes rušný silniční průtah směrem na Prahu a Cheb. Další části vedoucí přes řeku Ohři a železnici přijdou na řadu v příštím roce. Práce mohou podle magistrátu omezit dopravu.

Dělníci zahájili rekonstrukci odfrézováním vrchní části vozovky na mostě. „Oprava třetí části Chebského mostu bude trvat maximálně do konce srpna. A město vyjde na 14,8 milionu korun bez DPH,“ upřesnil mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Most podle odborníků není v dobré kondici. Jsou na něm natažené ochranné sítě, které mají zabránit tomu, aby na silnici neodpadávaly kusy drolícího se betonu. „Bude postupně provedena výměna dilatačních závěrů a izolací, budou vyměněny římsy na obou stranách mostu, proběhne sanace podhledu a spodní části,“ nastínila plán prací mluvčí zhotovitele, stavební společnosti Strabag, Edita Novotná.

Opravy budou probíhat za plného provozu tak, aby část komunikace zůstala průjezdná. Dopravní situace se ale může zhoršit od středy, kdy se budou částečně uzavírat jízdní pruhy na průtahu pod mostem.

Chebský most se dělí na tři části. Třetí se právě opravuje. Další dvě části vedou přes železnici a řeku Ohři. Město chce zachránit kamennou konstrukci z devatenáctého století. Práce na zbývajících mostech začnou v průběhu příštího roku.