Přes Letnou neprojedou kvůli opravě trati tramvaje, výluka potrvá necelé dva týdny

Přes pražskou Letnou od středy neprojedou tramvaje, kvůli opravě trati je přerušen jejich provoz mezi zastávkami Hradčanská a Strossmayerovo náměstí. Výluka potrvá do neděle 28. dubna. V době výluky budou jezdit tramvajové linky 1, 8, 12, 25, 26, 41, 91 a 96 po změněných trasách, v denním provozu budou moci cestující využít náhradní autobusovou dopravu X1 a v nočním X91. Vyplývá to z informací na webu dopravního podniku (DPP).

„DPP v rámci této akce opraví lomy kolejnic na trati v ulici Milady Horákové a na Letenském náměstí v úseku mezi Čechovou a Oveneckou ulicí a současně vymění opotřebené kolejové oblouky,“ přiblížil rozsah prací dopravce.

Opravy zasáhnou i automobilovou dopravu, která bude podle DPP částečně omezena v místech prací. Vozidla jedoucí od Sparty do Veletržní budou tramvajovou trať přejíždět už v křižovatce ulic Milady Horákové, Korunovační, Čechovy a výjezdu z Letenského tunelu. Počet pruhů ve směru od Veletržní bude snížen ze tří na dva. Kvůli stavebním pracím na trati nebude možné odbočovat do Letenského tunelu, tedy vlevo ve směru od Veletržní ulice, upozornil dopravní podnik.