Na Pražském okruhu u Ruzyně se srazilo několik aut, doprava na okruhu stála

Na pražském okruhu poblíž ruzyňského letiště odpoledne havarovalo několik aut. Hasiči z jednoho z nich museli vyprostili zraněného člověka. Záchranáři ošetřili dva zraněné, jeden z nich utrpěl vážná zranění. Okruh byl kvůli nehodě a přistání záchranářského vrtulníku nejprve uzavřený v obou směrech, kolem půl šesté byl omezeně průjezdný ve směru k letišti.

„Kvůli vyšetřování havárie a odstraňování následků bude provoz na silnici v různé míře omezen zřejmě ještě dvě hodiny,“ řekla kolem 17:15 mluvčí policie Eva Kropáčová.

Nehoda se stala na 27. kilometru Pražského okruhu. Podle policie havarovalo několik nákladních a osobních vozidel. Na místě přistál záchranářský vrtulník, informovala policie kolem 16:15.

Pražští hasiči uvedli, že zasahují u nehody dvou osobních automobilů. Z jednoho auta vyprostili zraněného člověka, kterého předali záchranářům. Na místě zasahují také letištní hasiči, uvedlo pražské letiště.

Při nehodě utrpěl mladý muž vážná zranění. Záchranáři ho uvedli do umělého spánku a letecky přepravili do traumacentra. „Druhým zraněným byla žena s úrazem hlavy, převezena při vědomí,“ uvedla mluvčí záchranné služby Jana Poštová.