Hvězdy letošní StarDance: Tančit bude herečka Vondráčková, spisovatel Hartl či paralympionik Ježek

Česká televize představila deset osobností, které si zatančí ve třináctém ročníku StarDance. Soutěžní show startuje na podzim. Králem či Královnou tanečního parketu se mohou stát herci Filip Blažek a Oskar Hes či herečky Marta Dancingerová, Jana Paulová a Lucie Vondráčková. Poslední jmenovaná se věnuje rovněž hudbě, stejně jako další soutěžící Ondřej Ruml. Desítku doplňují spisovatel a filmař Patrik Hartl, osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, paralympijský cyklista Jiří Ježek a kuchařka a influencerka Chili Ta.

Desítka soutěžících se spolu se svými tanečními partnery začne pro podzimní přímé přenosy StarDance připravovat od léta. Diváci se mohou těšit na deset večerů se standardními i latinskoamerickými tanci. Jména profesionálních tanečníků a tanečnic odtajní Česká televize v pátek.

Porota bude, stejně jako loni, tříčlenná, ale její složení se obměnilo. Za porotcovský stůl usednou tentokrát Tatiana Drexler, Richard Genzer a Jan Tománek.

Česká televize představuje první pětici soutěžících třináctého ročníku StarDance (zdroj: ČT24)

StarDance je českou verzí celosvětově úspěšné televizní taneční soutěže britské veřejnoprávní BBC, která ji uvádí pod názvem Strictly Come Dancing. Loňská, dvanáctá řada StarDance oslovila téměř 4,5 milionu diváků.

K chystanému ročníku generální ředitel ČT Jan Souček podotýká: „Taneční soutěž StarDance už dvanáctkrát potvrdila, že právem patří na veřejnoprávní obrazovku. Od roku 2006 si udržuje nadstandardně vysokou úroveň v žánru televizní zábavy, sledují ji statisíce diváků napříč věkovými kategoriemi, a od roku 2015 má navíc mimořádný charitativní přesah. Letošní, třináctý ročník nebude výjimkou.“

Česká televize představuje druhou pětici letošní StarDance (zdroj: ČT24)