Animovaného štamgasta Larryho ze seriálu Simpsonovi nechali tvůrci zemřít

Larry Dalrymple si už pivo v baru u Vočka nedá. Vedlejší postava štamgasta ze Simpsonových v seriálu zemřela po pětatřiceti letech od svého prvního uvedení. Postava proplešatělého chlapíka se sice objevila už v prvním díle, přesto ho příliš lidí dobře neznalo.

Když televize odvysílala v prosinci 1989 (v českém dabingu o čtyři roky později) první díl seriálu Simpsonovi s názvem Vánoce u Simpsonových, nechyběl v ní ani Larry Dalrymple. A v následujících sezonách, kterých je celkem pětatřicet, ho diváci viděli většinou vysedávat v baru u Vočka, spolu se známějšími seriálovými postavami, jako jsou Homerovi přátelé Lenny, Carl a Barney.

Kde jinde než v baru se k překvapení mnohých fanoušků seriálů také probírala Larryho smrt. Nejnověji vysílaná epizoda s číslem 765 (Cremains of the Day) nejen oznámila, že Larry je po smrti, ale také, že jeho celé jméno ve skutečnosti zní Lawrence Dalrymple.

Seriáloví diváci na sítích konec nijak výrazné, nicméně stále epizodní postavy vstřebávali s různými emocemi. Někteří se svěřili, že Larryho pořádně neznali. „Simpsonovi sleduji celý život a právě jsem zjistil, že ten chlápek, co sedí v baru, se jmenuje Larry,“ cituje jednoho z nich list The Independent. Že o Larrym příliš nevěděli, si ostatně uvědomí i seriálové postavy, když se rozhodnou společně rozptýlit popel zesnulého kamaráda z mokré čtvrti.

Larryho mluvil Harry Shearer, který zastal i namlouvání dalších postav, třeba majitele springfieldské jaderné elektrárny Burnese nebo souseda Neda Flanderse. Larry toho totiž moc nenamluvil.

V posledních letech se Simpsonovi vrátili k několika postavám a dějovým liniím, loni se třeba v seriálu objevil opět instruktor bowlingu Jacques, který sváděl Marge.